2/18/2013

Recenzia_David Gemmell: Pán strieborného luku (Trója 1)

Slovart, 2006, viaz.

Ľudia žijú, umierajú a medzitým hľadajú svoje miesto v živote. Niektorí toto žitie povýšia na umenie. V časoch Gemmella sa toto stalo skutočnosťou, vznikli ďalšie diela, oživujúce nesmrteľných hrdinov, ktorých kedysi dávno ukuli slávni muži – Homér, Vergílius... 


David Gemmell: Pán strieborného luku 
originál: Lord of the Silver Bow  (2006,)
séria: Troy (1)
vydavateľstvo: Slovart
žáner: heroická fantasy, historická
preklad: Oto Havrila
počet strán: 416
Kde kúpiť: TU

Anotácia: Pán strieborného luku je prvou časťou trilógie široko koncipovaného historického románu Trója, v ktorom bohatstvo presných historických detailov ožíva v podaní živo vykreslených postáv antických hrdinov. 

Beh dejín sveta zmenia tri osudy: Helikaón, mladý princ z Dardanie, poznačený krutým, traumatickým detstvom, kňažka Andromacha, ktorej hrdý duch a nezávislosť desia vladárov, a legendárny bojovník Argurios, ktorý žije v samote a jeho myseľ zamestnáva iba túžba po pomste. V Tróji, čiastočne zničenej rivalskými potýčkami, žiarlivosťou, intrigami a krvavými nepriateľstvami, nastal čas pre hrdinov.


****

2/11/2013

Review madness_4/2013 - audiokniha

Nastávajú (nastali?) časy, keď knihy nielen čítame a využívame pri tom oči ako hlavný zdroj vnímania. Pre náročnejších, vnímavejších, či lenivejších čítať... je tu však aj iná forma "požierania" knižných diel. Keďže moja spolupráca s audiolibrixom započala, bolo prirodzené, že s niečím podobným začnem tiež. Na výber som mala z množstva kníh, ale najviac moje oko pohltila tá od Ottfireda Preusslera Čarodejův učeň. Teraz nasleduje ucho v spolupráci s mozgom, aby som ju dokázala vstrebať tak, ako je treba. Na pomoc prichádza viac ako sympatický hlas Lukáša Hlavicu a 6 a pol hodiny vyváženého času. Bude mi potešením vám o nej napísať. 


   ***

Kouzelný příběh o Krabatovi, který se na prahu dospělosti přiblížil temným silám a je jimi fascinován, dokud nepozná, že jej mohou zahubit. Je to příběh o silách srdce, jež nelze změnit a jež ovládají naše city a jednání a mohou být zdrojem nenávisti i lásky, zloby či radosti. V tomto věčném souboji vede k osvobození z osidel zla jen cesta pevné vůle a víry v lásku.

A čo vy, počúvate?


Foto: audiolibrix.com

2/05/2013

Február_antikvariátny prírastok_S-HBooks1

Ďalší Antikvariátny prírastok, tentoraz za mesiac február. Čestne vyhlasujem, neplánovala som to, ono sa to stalo samo. Náhoda, ak chcete. Január má svojich antikvariátnych zástupcov a február, ako sami vidíte, tiež. Nie je však vylúčené, že nepribudnú ďalší. Predsa len, február je ešte mladý...
     Ani tento lov nebol neplodný. Práve naopak. Čo do počtu, tak aj do kvality, resp. pokryla som svoj záujmový okruh viac ako ukážkovo - z môjho pohľadu, samozrejme. Začnem najútlejšou knihou od Chuej-nenga Tribunová sútra šestého patriarchy. Znie to frustrujúco, ale v skutočnosti ide o sumár rozprávaní o zenovom budhizme, o živote a pôsobení. A bez mučenia sa priznávam, že budhizmus ma začal fascinovať. 
*

2/04/2013

Review madness_3/2013

Kto by to bol  povedal?! Ešte len druhý mesiac začal a ja sa môžem popýšiť ďalším recenzným zlatom (aspoň v to už dopredu dúfam). Ešte čudnejšie je, že do tretice, aj tento pojednáva v angličtine. Moje prekliatie, moja spása - to ešte uvidíme. V každom prípade, za terajší prírastok môže cudzojazyčné kníhkupectvo eurobooks, ktorému samozrejme ďakujem za spoluprácu  (za ktorú si, mimochodom, môže samo - nepriamo, ale samo) :). Tak si poprajme veľa zdaru pri čítaní... Good luck! A tu už je, kráska... 
***
The Heart of the World is a land in strife. For fifty years the Holy Empire of Mann, an empire and religion born from a nihilistic urban cult, has been conquering nation after nation. Their leader, Holy Matriarch Sasheen, ruthlessly maintains control through her Diplomats, priests trained as subtle predators.


Ash is a member of an elite group of assassins, the Roshun, who offer protection through the threat of vendetta. Forced by his ailing health to take on an apprentice, he chooses Nico, a young man living in the besieged city of Bar-Khos. At the time, Nico is hungry, desperate, and alone in a city that finds itself teetering on the brink.



When the Holy Matriarch’s son deliberately murders a woman under the protection of the Roshun; he forces the sect to seek his life in retribution. As Ash and his young apprentice set out to fulfill the Roshun orders, their journey takes them into the heart of the conflict between the Empire and the Free Ports…into bloodshed and death.

***
A ešte podnetné a hlavne kvalitné fotky z môjho nového mobilu...